Iedere ouders vragen zich wel de vraag af: Waarom huilen baby’s?

De antwoord is dan ook simpel; Alle baby’s huilen. En Godzijdank doen ze dat ook! Anders zouden we nooit weten wanneer ze onze hulp nodig hebben.

Sommige zachtmoedige baby’s janken gewoon minutenlang, ze strijden om onze aandacht, zelfs als ze superhongerig of moe zijn. Andere temperamentvolle baby’s overreageren en gaan over tot bloedstollende schreeuwen, zelfs als ze alleen maar een beetje vastgehouden willen worden of een schone luier willen!

Of je kindje nu een makkelijk te houden klein ventje is of een enorme drama-queen, je zult gewoon moeten uitzoeken wat er aan de hand is en zo goed mogelijk moeten reageren op het gehuil van de baby.

5 Voornamelijk fictieve redenen waarom baby’s huilen
Hier zijn 5 dingen die je misschien hoort… die bijna nooit gebeuren als je pasgeboren baby huilt.

  1. Dat je baby boos op je is. Nee! Het duurt maanden voordat ze boos worden.
  2. Dat je baby jouw angst aanvoelt. Nee! Je kleintje heeft niet de psychologische vaardigheden om zich te verbeelden dat je angstig, depressief of gefrustreerd bent.
  3. Dat je baby een natte luier heeft. Nee! Er is een onderzoek gedaan waarbij natte luiers werden verwijderd van huilende baby’s. Daarna werden de natte luiers weer aangedaan. De meeste baby’s werden meteen gekalmeerd, ook al zaten ze nog in het vocht!
  4. Dat je baby last heeft van refluxpijn. Heel zelden! Alle baby’s hebben reflux (we noemen het “spugen”), maar het is nauwelijks een reden om te huilen. Zolang ze lekker in gewicht toenemen en niet meer dan 5 keer per dag overgeven, sla je het medicijn over en richt je je op het kalmeren met de “5 S’en”. Toch blijft zure reflux een gemeenschappelijke zorg van de ouders, om er meer van te begrijpen is het beter om de symptomen van de baby te bespreken met jouw arts.

De echte redenen waarom je baby huilt
Concentreer je hierop en stop met je zorgen te maken over de andere dingen!

  1. Je baby huilt omdat ze honger heeft. Dit is het eerste wat je moet controleren. Zelfs als je je baby 30 minuten geleden hebt gevoed, kan het zijn dat ze gewoon een beetje meer nodig heeft om tevreden te zijn.
  2. Hij voelt zich ongemakkelijk.kijk of je baby het warm of koud heeft of dat hij/zij last heeft van luieruitslag. Dit zijn veel voorkomende redenen waarom pasgeborenen huilen.
  3. Ze heeft buikpijn. Sommige gevoelige baby’s hebben een hekel aan de normale peristaltiek, die de darmen aanspant – dat gebeurt na het eten. Maar een kleine buikmassage of de “5 S” doen het meestal wel om het op te lossen.
  4. Hij is overprikkeld of oververmoeid. Lawaai en commotie kunnen een baby overweldigen. En, je baby wakker houden… om hem extra moe te maken… zodat hij ‘s nachts langer slaapt… maakt het meestal erger! Dit omdat oververmoeide baby’s overdag meer huilen en ‘s nachts vaker wakker worden.
  5. Ze wil door jou vastgehouden worden! In de baarmoeder had de kleine baby non-stop gezelschap. Daarom worden baby’s vaak rustig zodra ze worden vastgehouden..

Maar als je alles controleert en je baby is nog steeds van streek, dan is er…

Nog een grote reden waarom baby’s huilen is dat hij niet genoeg beweging krijgt! Vergeet niet dat het leven in de baarmoeder er een is van constante wiebelen en wiegen. Dus als je te veel tijd doorbrengt op een rustige, stille plek, kan dat je baby een beetje onrustig maken!

Waarom huilen baby’s om geen reden?
Als je baby lijkt te huilen om “geen reden”, dan betekent dit dat het tijd is om de 5 S’en te proberen. Meestal is het zo dat als het lijkt alsof je baby zonder reden huilt, het gewoon is omdat je baby onrustig is door de wereld om hem heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *