Baby’s hebben een uitgekiende woordenschat om hun behoeftes te uiten, vooral als ze honger hebben. Als een milde honger begint, zie je al vroeg tekenen dat je baby honger heeft, zoals zijn hand tegen zijn mond leggen en mmmm-geluiden maken.

Frequentie van hongergevoelens bij baby’s: Baby’s moeten meestal om de 2 à 3 uur eten, dus je baby zal waarschijnlijk om de 2 à 3 uur honger uiten.

Wat gebeurt er als je een van de vroege hongersignalen van je pasgeborene mist? Maak je geen zorgen; je baby geeft niet op! Vervolgens zal hij je meer veeleisende middenhongersignalen sturen. Dit zijn onder andere wroeten (hoofdje van opzij bewegen met een open mond, op zoek naar een tepel), open ogen en meer actieve bewegingen. Als hij nog steeds niet je volledige aandacht heeft gekregen, verschuift hij naar de late hongersnood: wriemelen, druk doen en huilen.

Lijst van Baby Hongerstekens

Hier zijn een paar tekenen dat je baby honger heeft:

  • Open ogen en actieve bewegingen
  • Wriemelen
  • Druk zijn
  • Huilen
  • Je baby legt zijn hand op zijn mond
  • Je baby maakt mmmmm-geluiden

Natuurlijk moet je de hongersignalen van je baby nooit negeren. Sterker nog, als je baby meer dan 10 minuten na de laatste keer voeden nog wat meer melk moet geven (sommige baby’s maken een voeding af en gaan dan wat later huilen als ze zich realiseren dat ze net een extra ons nodig hebben om vol te zitten voor het slapen gaan

Is het sabbelen van zijn hand een teken van honger?

Na ongeveer 6-8 weken van de pasgeborene is het eten of zuigen van de handen van je baby niet altijd een betrouwbaar teken van honger. Tijdens de 6-8 weken begint je baby meer controle te krijgen over zijn handjes en gaat hij vaker met zijn mondje op zoek naar zijn pas ontdekte handigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *